Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Ünlü Fotoğraf Sanatçısı İbrahim Zaman “Zamanla 55 Yıl Sergisi” Üniversitemizde

Gönderen: Tarih: 19 Aralık 2014 – 12:26Yorum Yok

DI0A2802

afis

18 Aralık  2014 tarihinde ülkemizde olduğu gibi, uluslararası fotoğraf sanatı alanında da  ün kazanmış olan, fotoğraf sanatının duayeni İbrahim Zaman’ın sergisi Üniversitemizde  28 Aralık 2014 tarihine kadar izlenebilir. 55 yıllık bir sanat dönemini üniversitemiz camiasına ve topluma tanıtan  serginin açılışını  Sayın Rektör Prof. Dr. Abdullah Dinçkol, Rektör Danışmanları  Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu, Prof. Dr. Ataç Soysal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Germi yaptılar. Sergide yer alan eserlerin her biri dönemin sanat akımlarına paralel bir anlayışla gerçekleştirilmiş olup, “ışığın efendisi” olarak tanımlanan sanatçının her bir yapıtında ışığı  mükemmel bir anlayışla, gördüğünü resme döndüren bir maharetle  kullandığı, üstün teknik anlayışıyla eserlerini soyut olarak da tanımladığı bu sergide her biri ayrı bir “sanat eseri” olan yapıtların yer aldığı görülmektedir.

1937 de Adapazarı’nda doğan İbrahim Zaman, 1959’da sanatsal nitelikli fotoğrafa ilgi duydu. Adapazarı’nda, “GRUP 5” ve “AFAK” fotoğraf kulüplerinin kurucu üyeliğini yaptı. İlk ödülü “Portre Dalında”, Adapazarı’nda 1963’te aldı. İlk kişisel sergisi “GÜVERCİNLER”i Şubat-1967’de İstanbul’da açtı. 1985 FİAP GÜMÜŞ MADALYA ödülü 1998 yılında Cumhuriyetin 75.Yıl kutlamaları kapsamında “CANIM TÜRKİYE’M” konulu fotoğraf sergisi ve saydam gösterileri gerçekleştirdi. Ekim 1999 Adana “Altın Koza” Kültür ve Sanat Festivali Açılışı kendisinin CANIM TÜRKİYEM Sergisi ile yapıldı. 2001 yılında Koç-Allianz’ın “Çarşı Pazar” yarışmasında siyah beyaz ve renkli baskı dalında iki birincilik ödülü aldı. Ardından 2003’te 11. INEPO uluslar arası yarışmada fotoğraf dalında birincilik ödülünü alarak 150 civarında ödülün sahibi oldu. ”ADAPAZARI’NDA BU SOKAKTA BİR DEĞER YETİŞTİ” adıyla doğduğu sokağa ismini veren bir layiha dikildi. “Zamanla 40 Yıl”, “Türkiye’de Zaman”, “Türk Fotoğrafçıları Kütüphanesi”, “Tarlalar”, “Yansımalar”, “Işığın peşinde 50 yıl”, “Fotoğrafta Pratik öneriler”, “Dünya’da zaman” ve “Dünya da insan halleri” adında kişisel fotoğraf albümleri ve kitapları bulunmaktadır. On altı yılı aşkın süredir birikimlerini “Fotoğraf Dergisi”nde, kompozisyon ve ışık teknikleri üzerine karşılaştırmalı yazılar yazmaktadır. Fotoğrafta ‘IŞIK’ İbrahim Zaman’ın olmazsa olmazıdır. Bu yüzden yakın çevresi ona IŞIĞIN EFENDİSİ lakabını takmıştır. Halen Uluslararası ve Ulusal yarışmalarda jüri üyeliği yapmaktadır. İbrahim Zaman, İFSAK, BUFSAD, GEFSAD, SİLLE SANAT SARAYI, KUFSAD, GİFSAD, Gezginler Kulübü, SAGÜSAD, BASAF ve Fotoğrafmetre onur üyesidir. Ayrıca kendisine KUFSAD ve İFSAK tarafından 2012 yılın fotoğrafçısı ödülleri verilmiştir.