Grafik Sanatçıları Aydın – Nazan Erkmen 18 Mart’ı Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri ile kutladılar.
25 Mart 2017 – 17:30 | Yorum Yok

21 Mart 2017 tarihinde Avni Akyol Lisesi tarafından düzenlenen 18 Mart’ı Anma Programı, kurum öğretmenlerinden Silver Gözütok Güçlü tarafından gerçekleştirilen  bir proje kapsamında, Çanakkale’de yaşanmış gerçek öykülerin Aydın Erkmen tarafından resimlendiği “Özgürlüğün Bedeli” resimli  Kurtuluş …

Ana Sayfa » Mimarlık, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Genç Kuşağın Önemli Mimarlarından Bahadır Kul Üniversitemizde

Gönderen: Tarih: 19 Aralık 2014 – 11:30Yorum Yok

a1

BAHADIR_KUL.indd

17 Aralık 2014 tarihinde genç kuşağın önemli mimarlarından Bahadır Kul üniversitemizde “Mega Yapıları Anlamak” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa Rektör Danışmanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet Ceranoğlu, Doğuş Üniversitesi’nin öğrencileri, ve BKA mensupları katıldılar. Ülkemizde ve yurtdışında eserleri ile ülkemizi temsil eden, azmi ve çalışkanlığı ile kendini tüm dünyada ispat etmiş, genç kuşak başarılı mimarlar arasında yer alan, önemli bir bilim insanı ve sanatçı olan Bahadır Kul’un İstanbul merkez ofis ve Bağdat’da kurmuş olduğu iletişim ofislerinde toplam 50 çalışanı bulunmaktadır. Gerçekleştirdiği yapıtlar arasında stadyumlar, müzeler, terminaller, buz pistleri, yüzme üniteleri, kongre merkezleri yer almaktadır. Bunlardan bazıları; Kayseri Kent Stadyumu, Kayseri Otobüs Terminalini, Kadir Has Kongre Merkezi, Kayseri Spor Merkezi, Nevşehir Otobüs Terminali, Kayseri Kadir Has Stadyumu, Mersin Stadyumu, Konya Stadyumu, Konya Atatürk Olimpik Stadyumu, Karbala Olimpik Stadyumu, Karbala Spor Salonu, Al Sunbula Stadyumu, Erbil Stadyumu, Duhok Stadyumu, Bağdat Stadyumu, Sivas Arenası, Eskişehir Stadyumu, Samsun Arenası, Gaziantep Arenası, Malatya Stadyumu, Çorum Arenası, İzmir Karşıyaka Stadyumu, Konya Spor Salonu, Kadir Has Spor Salonu, Yaşar Doğu Spor Salonu, Adana Spor Salonu, Erbil Salaadin Üniversitesi Spor Salonu Ve Yüzme Havuzu, Erbil Spor Salonu, Nevşehir Üniversitesi Spor Salonu, Kayseri Jimnastik Salonu, Muş Alparslan Üniversitesi, Samsun Jimnastik Salonu, Van Spor Salonu, Kayseri Atletizm ve Spor Salonu, Kayseri Olimpik Yüzme Salonu, Kayseri Su Parkı, Kayseri Açık Alan Spor Kompleksi, Kayseri Buz Pisti, Bakırköy Tenis Kortu, Van Urartu Müzesi, Neşet Ertaş Kültür Merkezi, Van Fuar ve Kültür Merkezi, Kadir Has Konferans Merkezi, Kayseri Etnografya Müzesi, Gaziantep Zeugma Kütüphanesi.

IMG_7190
Yeni jenerasyonun önemli mimarları arasında yer alan Bahadır Kul 1979 de doğdu.  BKA’nın kuruluşundan bu yana, 2003’de Mimarlık ve Urban Design alanında yaptığı çalışmalar tüm dünyada yer aldı. Erciyes üniversitesinden 1999’da  birincilikle mezun oldu  Ulusal ve uluslararıs alanda pek çok ödül  kazandı. İç Mimarlık porjelerinde de büyük başarı kazandı. Post graduate derecesini Rebuilding and Refunctioning Historic Urban Places başlığı altında Erciyes Üniversitesi’nden aldı.  2008 – 2009 arasında öğretim üyesi ve jüri üyesi olarak Erciyes üniversitesinde görev yaptı.