DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ İKSV 2. TASARIM BİENALİ BASIN TOPLANTISINA KATILDI

Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi IKSV  Tasarım Bienali Akademi Programına;  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü “Seksek” adlı kısa film ile katıldı. Filmin yapımcıları : Grafik Bölümü 2nci sınıf öğrencisi Gökçen Yazıcı  (Senarist ve Yönetmen) ve   Grafik Bölümü 2nci sınıf öğrencisi Naz Arda Kunt (Yönetmen Yardımcısı), görüntü yönetmeni ve kurgu Mehmet Can Yüksel, Kamera Asistanı  Selin Gizem Yüksel, müzik Evgene Grinko. Çocuk Oyuncu  Naz Hacı Zekeriyaoğlu , Başkan ve Danışman Yrd. doç. Mustafa Bülbül’dür. Film Fakültede ve IKSV Antrepo 7’de  31 Ekim’de izleyicilere sunulacak.

Grafik Bölümü Yrd. Doç. Irmak Akçadoğan başkanlığında,bölüm öğretim üyeleri  Abdullah Taşçı,Ezgi Karaata ve Duygu Beykal İz “Yaşayan Grafik” başlıklı sergi ile Bienale katılıyor.   Sergide yaklaşık 50 öğrenci  yapıtı topluma sunulacak.  Grafik tasarımın yaşamın her kesitinde uygulandığını gösteren ürünler bu sergide yer alacak. 200 yıllık ütü, ilk kullanılan cep telefonları,  saç kurutma makineleri, T-shirt, çanta gibi günlük kullanım ürünleri öğrencilerin ilginç grafik uygulamaları ile birer sanat yapıtına dönüştürülmüştür. Sergi Doğuş Üniversitesi H Blok sergi alanında 31 Ekim 2014 tarihinde yer alacak.

Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 2013 – 2014 Bahar dönemi proje dersinde Yrd. Doç Dr. Dilek Hocaoğlu ve Öğr. Gör. Saliha Türkmenoğlu’nun proje yürütücülüğünde “Geleceğin Serbest Zamanı” konulu çalışma yürütülmüştür.  Gruplar halinde çalışan öğrenciler 4 farklı proje çıkartmışlardır. Projeye katılan öğrenciler; Burak Çelen, Ülge Yağmur Şahin, Dilek Selek, Gizem Karakaya, Volkan Kuş, Kaan Özbilek, Basri Gündoğdu, Misliye Osanmaz, Oğuz Serkan İnal, Kübra Hancıoğlu, Kerem Solmaz, Burak Dumanhan, Ömer Fatih Babaoğlu, Erim Yiğitler, Ayşe Civelek, Volkan Gökalp, Orhan Fırıncıoğlu,Özge Şahin,Ilgaz Gökay Kayaoğlu,Sinan Tüysüzoğlu.

20141030_101631 20141030_101606

yasayan grafik sergi afisi