Öğrencimiz Basri Gündoğdu, dünyaca ünlü Domus Academy’nin ‘Product Design’ Yüksek Lisans Programına Kabul Edildi

immib123

Fakültemiz öğrencilerinden Basri Gündoğdu, “Resim” ve “Endüstri Ürünleri Tasarımı” bölümlerinde ÇAP, “Grafik” bölümünde ise yandal eğitimi almakta olup, 2013-2014 öğretim döneminin son 6 aylık dönemde; Üniversitemizin TETÖP(Endüstriyel Tasarım Öğrencileri Platformu) Temsilcisi olmuş ve Hilton Oteli’ndeki “All Design –İstanbul'”da görev almıştır . “Uçuk Kaçık Giysiler” Yarışmasında  “Ayıbkabı” adlı giysi tasarımıyla birincilik kazanmış”, ayrıca Kaydırak Tasarımında “Muzi” adlı tasarımıyla Üçüncülük “, İMMİB in Ulusal Yarışmasında Plastik Ürün Tasarımında “Armadilo” adlı tasarımıyla Birincilik ödülü  almış;  aynı zamanda Elektrikli Küçük Aletlerde “Greenlight” adlı tasarımıyla İMMİB kuruluşunca ürünü  sergilenmeye layık görülmüştür. Geçtiğimiz ay içinde de Kredi Kayıt Bürosunun düzenlediği “Hayal Edin Gerçekleştirelim” adlı ulusal yarışmada “Mavi Mekanlar” adlı engellilere yönelik projesi Toplumsal Kategoride İkincilik ödülüne layık görülmüştür.  İMMİB Kuruluşunca Eğitim Bursu hakkı tanınmış ve ön elemeler sonucunda Mayıs ayında Milano’da yer alan ünlü İtalyan tasarım okulu  Domus Academy “Product Design” Master Programına tam burslu olarak ön kabulü gerçekleşmiştir. Grafik alanında “Balonum Kaçtı” adlı bir masal kitabı yazmış ve kitabının çizerliğini bizzat yapmıştır.  Okulumuz duvarına bu kitaptaki karakterlerden oluşan bir de çizimi tamamlamıştır. Aynı karakterlerle linolyum baskı ve  ahşap baskıdan oluşan bir dizi seri özgün baskıyı da tamamlamıştır. Yine aynı dönem içinde “Çocuk Evlilikleri” Afiş yarışmasında bir çalışması sergilenmeye değer görülmüştür. Çanakkale Savaşının yıl dönümünde konuşmacı olarak  “Atatürk’ün Saatleri” ni anlatmış, ayrıca okulumuz Tiyatro Kulübünün bu yıl  sergilediği  “Tartuffe” adlı oyunda “Cleante” karakteriyle vakıf ve devlet üniversitelerinde, özel kuruluşlarda ve şehir tiyatrolarında oynamış ve okulun tanıtımına katkıda bulunmuş ve de 5. Tiyatro Festivalinde ve 4. Gençlik Tiyatro Festivalinde görev almıştır. Aynı zamanda Fakültemiz öğretim görevlisi Syaın Enis Fosforoğlu’nun bizzat yazıp yönettiği Çocuk Oyununda da bizzat rol almıştır. Halen Sanat Tasarım Fakültesinde üç bölümde yüksek performans ve başarıyla eğitim gören   öğrencimizi içtenlikle  kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.