“Doğuş’ta Sanat 13”, Mersin Üniversitesi’nde Öğretim Üyelerimizin Katılımı ile Açıldı

10

Kuruluşundan bu yana Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından gelenekselleştirilen  ve üniversitemizin tanıtımına akademik ve sanatsal bağlamda katkı sağladığına inandığımız “Doğuş’ta Sanat” sergilerinin 13. sü Mersin Üniversitesi’nde 21-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Bu etkinlik kapsamında,Prof. Serap Murathanoğlu Eyrenci Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nün izin ile   Güzel Sanatlar Fakültesi Desen Atölyesi’nde  “Canlı Modelden Desen”, Yrd. Doç. Sadık Altınok Özgün Baskıresim Atölyesi’nde “Atık PVC Kartlarının Sanata Kazandırılması” konulu çalışmalarını ve Prof. Ayşe Özel  fakülte öğrencilerine yönelik olmak üzere “Sanat ve Yaşam “ konulu derslerini gerçekleştirdiler.

Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, Takı Teknolojisi ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Berika İpekbayrak’ın bireysel ilgileri; üniversite öğretim üyelerinin , öğrencilerinin derslerimize olan katılımı ve ilgileri, ayrıca toplumun üst düzey yöneticileri, lise öğrencileriyle öğretmenlerinin katılım ve ilgileri dikkati çeker yoğunlukta idi.  Sergiye Prof. Devrim Erbil, Prof. M. Serap Eyrenci, Prof. Ayşe Özel, Abdullah Taşcı, Yrd. Doç. Sadık Almtınok, Yrd. Doç. Selçuk Günay, Öğr. Gör. Atalay Mansuroğlu,  Çağlar Doğru,  Ezgi Karaata, Dekan Prof. Nazan Erkmen, Aydın Erkmen, Dekan Yrd. Irmak Akçadoğan katıldılar.  Başta Prof. Berika İpekbayrak olmak üzere tüm yönetim kademesine, öğretim üyelerine, öğrencilerimize ve sanatsever dostlarımıza teşekkür ederiz.