Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Emekli Vatandaşlarımıza Can Veren İlk Projeyi Gerçekleştirdi

Gönderen: Tarih: 22 Nisan 2014 – 16:49Yorum Yok

Sanat ve Tasarım Fakültesi çalışma hayatını sonlandıran emekli dostları ile  iletişim kurarak,   onları yaşama bağlayabilmek, yaşam enerjisi vermek amacıyla  üç yıldan bu yana süren bir zaman dilimi içerisinde sanat eğitimi çalışmalarını başlattı.  Ve 22 Nisan 2014 tarihinde bu çalışmaları bir sergi ile topluma tanıttı. Fakülte öğretim üyeleri tarafından sürdürülen bu çalışmalara şimdiye kadar  yaklaşık 50 kişi katıldı. Katılan kesim arasında öğretmenler, mühendisler, avukatlar, hakimler, gibi her meslek alanında değişik sanatseverler katıldı. Fakülte öğretim üyeleri Sayın Yrd. Doç. Selçuk Günay, Öğr. gör. Atalay Mansuroğlu ve kurumun sergi düzenlemelerinden sorumlu olan değerli öğretim elemanı Bora Bayer üç yıl boyunca  kursiyerlere  sanat eğitimi verdi. Bu dersler sırasında desen, renk, ışık, gölge, zıtlık, oran, orantı, perspektif gibi resmin ana  unsurlarının eğitimi yanısıra, suluboya, yağlıboya, pastel gibi teknikler de öğretildi.Sergiye İlknur Arslan, Sevda Derviş, Songül Torunoğlu, Neacle Erdem, Hülya Altıparmak, Zerrin Özbakır, Mihriban Sanıvar, Müzehher Özgür, Jale Canay Özcan, Zehra Çalışal, Işık Aktaş, Yasemin Doğu, Müzeyyen Erkılıç doğa, peyzaj, figür, portre, natürmort özgün çalışmaları ile katıldılar. Geriatri ve Alzheimer Vakfı tarafından benimsenin bu projenin ülke çapında uygulanacağı belirtildi.

DI0A7511

DI0A7486