“DÖNÜŞÜM” Kişisel Tekstil Sergisi Sanatseverlerle Buluştu!

“Dönüşüm” İsimli Kişisel Tekstil Sergi Açılışı Gerçekleşti!

Sanat ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Ayşe Gamze Öngen’in Sakarya Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisinde 30 Mayıs-14 Eylül 2018 tarihlerinde “Dönüşüm” adlı Kişisel Tekstil Sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergide, Doç. Öngen’in Osmanlı dönemine ait motiflerin bulunduğu birbirinden farklı renklerle dokunmuş 21 kumaş tasarımı yer alıyor. Kadife tekniği ile dokunmuş kumaş tasarımlarının da bulunduğu “Dönüşüm” adlı tekstil koleksiyonunda, ayrıca ipek saten kumaş üzerine baskı tekniğiyle oluşturulmuş kumaş panolar sergileniyor. Baskı tasarımları, el boyama tekniği ile üretilmiş geometrik desenlerden oluşuyor.

Sergi, 14 Eylül 2018 tarihine kadar SAÜ Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sanat Galerisi’nde gezilebilir.