Araştırma Görevlisi Bora ÖZKUŞ’a Milano’dan Ödül

Fakültemiz Mimarlık Bölümü araştırma görevlilerinden Bora Yasin ÖZKUŞ ve ekibi, Politecnico di Milano tarafından “12. International Compasso Volante Prize” uluslararası mimari fikir yarışması kapsamında 01-02 Ekim 2010 tarihlerinde İtalya’nın Lecco kentinde düzenlenen final törenine katılmışlardır ve geri dönüşüm fikrinden yola çıkarak gerçekleştirdikleri EXPO projesi ile ekip olarak mansiyon ödülüne layık bulunmuşlardır.
1998 yılından itibaren, Milano Politeknik Üniversitesi Mimarlık ve Bina Mühendisliği Fakültesi’nden Prof. Ettore Zambelli, Prof. Giuseppe Turchini ve Prof. Marco Imperadori (ödül bilimsel koordinatorü) öncülüğünde her yıl düzenlenen yarışmada, bu yıl sürdürülebilirlik temasından yola çıkan “Never-Ending Expo” başlığı kullanılmıştır. Bu bağlamda çeşitli üniversitelerden katılan ekiplerin projeleri hem pratik, hem akademik dünyadan uluslararası bir jüri tarafından değerlendirilmiştir.