1. Ulusal Tasarım Bölümleri Ürün Çalıştayı

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beypazarı Belediyesi’nin ev sahipliğinde, üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinin katıldığı 1. Ulusal Tasarım Bölümleri Ürün Çalıştay´ı 4 – 8 Ekim 2010 tarihleri arası Beypazarı’nda gerçekleşti.

Bir hafta süreyle devam eden çalıştay; Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarım Bölümleri’nden gelen öğrenciler ile öğretim elemanlarının katılımıyla  gerçekleşti. Doğuş Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nden Öğr. Gör. Dilek Hocaoğlu, Arş. Gör. Saliha Dönmez ve bölüm öğrencileri Aykut Kakşi, Begüm Sayın, Hazal Göçkan, Ömer Sarı ve Tuğse Kayahan etkinlik boyunca Beypazarı’nın tanıtımı için kullanılmak üzere çeşitli ürünler tasarladılar ve ortak projelerde görev aldılar.

Öğrenciler oluşturdukları altı ayrı grup ile Beypazarı’nın kültürel ve geleneksel değerlerini ortaya çıkaran ürünler tasarladı. Tasarlanan ürünler 8 Ekim Cuma günü Beypazarı Halk Evi’nde jüri üyelerine tanıtıldı.Beypazarı’nı ülke içi ve dışında tanıtmayı amaçlayan bu tasarımların, üzerlerinde gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra hayata geçirilmesi amaçlanıyor.