Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Türk Geriatri ve Alzeheimer Vakfı “Yaşam Durakları”İçin Sanatçılarla El Ele. Destek Sergisinde Fakülte Dekanı Prof. Nazan Erkmen’in de eserleri yer alacak.

Gönderen: Tarih: 21 Şubat 2014 – 15:32Yorum Yok

Ülke genelinde yaşlı sağlığı ve geriatri konularında eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yapan Türk Geriatri Vakfı, Galeri Mabeyn’in desteğini alarak “Yaşam Durakları Resim Sergisi” ile ilk sanat projesini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Hızla yaşlanan  Türkiye’de bilinçli yaş almanın önemini vurgulayan Vakıf,tasarladığı bu proje ile aktif teknolojiye adapte olmuş yeni bir anlayış getirmeyi ve toplumsal üretkenliği arttırarak yaş almış kişileri hayatın içine daha fazla dahil etmeyi  hedefliyor. Vakıf bu amaçla seçtiği sanatçılarla kuşaklar arasındaki iletişimi güçlendirme ve toplumda farkındalık yaratma amacını taşıyan projeye Türk sanat tarihinin yapı taşları olarak anılan birçok sanatçıyı farklı tema ve etkinliklerdeki eserleri ile destek veriyor. Bu nedenle  17 Şubat 2014 tarihinde yapılan basın toplantısında sergiden elde edilecek gelirin,   eğitim, sanat, kültür, spor, çevre duyarlılığını da içine alan “Yaşam Durakları” adlı projeye farklı bir emeklilik anlayışı getirerek ailelerine sorumluluk yüklemeden bireylerin üretkenliklerini arttıracakları mekanların ve alanların oluşmasına  katkı sağlayacağı açıklanmıştır. Sergiye katılan sanatçılar Ardan Özmenoğlu, Ahu Akgün, Ahmet Oran, Balkan Naci İslimyeli, Bubi, Ergin İnan, Ertuğrul  Ateş, Fevzi Karakoç, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Gizem Enuysal, Hülya Vurnal İkizgül, Hüsamettin Koçan, Kader Genç, Metin Güçlü,  Nesli Türk, Şahin Paksoy, Resul Aytemur ve  Nazan Erkmen’dir.

DAVETİYE