Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyelerimiz, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin düzenlediği 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında “Ambalajda Sürdürülebilir Değer” Başlıklı atölye çalışması gerçekleştirdiler.
22 Mayıs 2017 – 11:10 | Yorum Yok

“Ambalajda Sürdürülebilir Değer” başlıklı atölye çalışması 7. Uluslararası Öğrenci Trienali kapsamında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde 17-18 Mayıs 2017 tarihlerinde, Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. …

Ana Sayfa » Görsel İletişim Tasarımı, Grafik, Sanat ve Tasarım Fakültesi

“Türk Çizgi Romanı Nerede?” Paneli Çizgi Roman Sanatçıları Sergisi Güzel Sanatlar Liseleri Öğrencileri Ve Çizgi Roman Sanatçıları Çalıştayı Ve Sergisi

Gönderen: Tarih: 07 Şubat 2014 – 12:31Bir Yorum

T.C.  DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

“Türk Çizgi Romanı Nerede?” Paneli Çizgi Roman Sanatçıları Sergisi

Güzel Sanatlar Liseleri Öğrencileri ve Çizgi Roman Sanatçıları Çalıştayı Ve Sergisi

27 Şubat  2014,Perşembe, K Blok Gözaçan Kültür Merkezi

Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi tarafından 27 Şubat 2014, Perşembe günü, K Blok, Gözaçan Kültür Merkezi’nde   “Türk Çizgi Romanı Nerede” başlıklı bir panel düzenliyor.  “Türk Çizgi Roman Ustaları” başlıklı  Birinci Oturum saat 10.00-12.00 arasında yer alıyor.  Panelin konukları Devrim Kunter, Meryem Çimen, Dinç Onur Aydın, Ehsap Fanzin gibi Türk çizgi roman ustaları. Yazar – Çizer Birlikteliği oturumunda Avcı Nun eserinin yazarı Yiğit Değer Bengi ve çizeri Fırat Yaşa öğrencilerle birlikte olacak.

Güzel Sanatlar liseleri öğrencileri ile çizgi roman sanatçılarını bir araya getirerek, öğrencilerin gelişimlerine ve ilgi alanlarına katkıda bulunacak “Geleceğin Çizgi Roman Çizerleri ile Birlikte” başlıklı   çalıştay, saat 14.30-17.00 arasında, çizgi roman  sanatçısı Necmi Yalçın, Zahiri Çr dergisi çizerlerinden Emrah Çıldır ve Emre Çıldır, Dinç Onur Aydın ve Meryem Çimen’in katılımıyla gerçekleşecek.

Saat 13.30-14.30 arası düzenlenen ikinci oturuma, Ümit Kiremitçi “Çizgi Roman’ın Anlatım Unsurları ve Oluşturduğu Anlatı Yapısı” başlıklı konuşması ile başlıyor. Flaneur Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Servet İnandı, Genel Yayın Yönetmeni, Gerekli Şeyler Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Alişan Cengiz, Sabri Gürses “Manga Ekseninde Çizgi Roman Çevirisi”, Hasan Ali Polat “Çizgi Roman Çevirisinde Çeviri Süreci “  başlıklı konuşmaları ile  katılacaklar.

Saat 15.30-16-30 arası Sinan Gürdağcık ve Bülent Arabacıoğlu’nun katılımıyla “Çizgi Romanı” başlıklı bir panel gerçekleşecek.

Saat 17.00de, H Blok fuaye’de çizgi roman sanatçıları Devrim Kunter, Sinan Gürdağcık, Meryem Çimen, Dinç Onur aydın, Ehbap Fanzin, Fırat Yaşa, Bülent Arabacıoğlu, Zahiri ÇR Dergisi, Gerekli Şeyler Yayıncılık, Flaneur Comics’in katılımıyla  “Çizgi Roman”  sergisi açılışı  yer alacaktır.

Etkinlik afişi ekte bilginize sunulmaktadır.

Bir Yorum »

• Liseli kardeşlerimiz için çok güzel bir sergi olacağından eminim.Fikir ve organizasyon olarak çok başarılı ve bir okadar da faydalı bir sergi olacağından eminim.Bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler.Saygılar.