Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu’ndan “Dünya Kadınlar Günü” Etkinliği

Kurucularından olan ekim ayında kaybettiğimiz fakültemiz dekanı değerli akademisyen Prof. Dr. Nazan Erkmen‘e ithaf edilen Cam Tavanı Delen Kadınlar Platformu’nun organize ettiği 2018 Dünya Kadınlar Günü etkinliği 10 Mart Cumartesi günü gerçekleştirildi. Etkinlik, Nazan Erkmen’in eserlerinden oluşan “Kadın ve Göç Çocukları” sergisi ile saat 14.00’te Doğuş Üniversitesi Acıbadem Kampüsü Fuaye Alanında açıldı.

Doğuş Üniversitesi Rektörü Abdullah Dinçkol’un açılış konuşmasıyla başlayan, platform başkanı Asuman Karaşabanoğlu, merhume Nazan Erkmen’in eşi Aydın Erkmen ve Öğr. Gör. Serpil Sakar’ın konuşmalarıyla devam eden etkinliğin konferans ve ödül töreni bölümü saat 16.00’da Doğuş Üniversitesi B5 Blok Tiyatro Salonunda yapıldı.

Konferansta “Mülteci Kültürünün  Katıldıkları Sosyolojilere Etkileri” başlığı altında yapılan konuşmalardan sonra yapılan ödül töreninde 8 önemli isme ödülleri verildi. Prof. Dr. Çiğdem Çini (Uluslararası Tekstil ve Kostüm Uzmanı), Prof. Dr. Funda Şerifoğlu Sivrikaya (Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü), Prof. Dr. Günsel Şurdum Avcı (Ameliyatsız Bypass Hocası), Prof. Dr. Hülya Tezcan (Topkapı Sarayı Emekli Tekstil Uzmanı), Melek El Nimer (Sosyal Girişimci), Sabiha Tansuğ (Etnograf Müzeci), Şadiye Ulusoy (Tarihi Giysi Koleksiyoneri ve Müzeci), Prof. Dr. Şerife Atlıhan (Geleneksel Dokuma Üzerine Araştırmacı) ödüllerini aldı. Etkinlikte Gülten Dayıoğlu’na Prof. Dr. Nazan Erkmen Özel Ödülü, Alaaddin Ceylan’a Cam Tavanı Delen Kadınlar Özel Ödülü verildi. Törenden sonra müzik dinletisi ile program sona erdi.

Prof. Dr. Nazan Erkmen’in “Kadın ve Göç Çocukları” sergisi 25 Mart’a kadar ziyarete açık olacak.

Her zaman sevgi ve saygıyla anacağız