SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA  OYUNCULUK BÖLÜMÜ  İLE EĞİTİM YILINI AÇIYOR
16 Haziran 2017 – 14:52 | Yorum Yok

Kuruluşundan bu yana önceliği hep çağdaşlıktan,  sanat ve kültürden yana olan Doğuş Üniversitesi yeni Eğitim -Öğretim yılında  fakültemiz bünyesinde yetenekli gençlerimize yeni ufuklar açıyor.  Mevcut bölümlerimize  ilaveten  Oyunculuk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Tekstil Bölümleri …

Ana Sayfa » Sanat ve Tasarım Fakültesi

Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi ile Accademia di Belle Arti di Firenze, Floransa Arasında Erasmus Antlaşması İmzalandı.

Gönderen: Tarih: 26 Haziran 2013 – 14:43Yorum Yok

İtalya’nın Floransa şehrinde bulunan ve İtalya’nın en önde gelen Güzel Sanatlar Üniversiteleri’nden biri olan Accademia di Belle Arti di Firenze, Floransa ile Sanat ve Tasarım Fakültesi arasında Erasmus Anlaşması imzalanmış bulunmaktadır.

İç Mimarlık, Grafik Tasarım, Resim, Perspektif, Heykel ve Sanat Eğitimi bölümlerinin bulunduğu üniversite 1563 yılında Cosimo I de’Medici tarafından Giorgio Vasari’nin etkisiyle kurulmuştur. Üniversite’nin üyeleri arasında Michelangelo Buonarroti, Francesco da Sangallo, Agnolo Bronzino, Benvenuto Cellini, Giorgio Vasari, Bartolomeo Ammannati ve Giambologna bulunmaktadır. Üniversite ile ilgili detaylı bilgi aşağıdaki linkten elde edilebilir.

firenze